Followers

Monday, March 14, 2011

couple Tshirt

Assalamualaikum

ha.. mari rapat2.. mari dekat2..
mcm meniaga pasa malam pulak.. 

Ni cikjan nk tunjukkan kat korang 
ada beberapa style baju couple yg cun2..
untuk yg masih bercouple
atau yg dah kawen....

ni sample beberapa pic cikjan amik dari 
facebook kedacikjan







semua harga RM45 sekotak.. saiz dari M-L
kalau korang berkenan boleh la..
jenguk di Facebook kedaicikjan ya..



Sunday, March 13, 2011

Tsunami di Jepun

Assalamualaikum semua..

First of all.. tgk tajuk entri pun da
tau pasai apa kan?

cakap banyak takmau...
cikjan nk ucapkan takziah kepada mangsa tsunami
di jepun kali ni..

Marilah kita berdoa yg baik2 ye..
Moga dijauhkan dengan bala sebegitu.. 

Syukur Alhandulillah.. Malaysia memberi bantuan dengan menghantar 
15 orang smart..  pasukan mencari dan menyelamat Malaysia
ke sana.. moga dengan bantuan ni dapat la jugak ringankan beban
sedikit sebanyak mangsa di sana ya..

Amin..

  


Saturday, March 12, 2011

renovation

salam semua yg cute mute
hensem dan kacak

ehem2.. da mula la tu.. kalau nk menulis jer.. harus nk memuji2..
haishhh... puji2an hanya bg Allah SWT..
hehehe..
adakah cikjan telah menjadi alim tiba2?
oh.. belum dapat dipastikan..

maka.. yg sebenarnya bukanlah nk cerita pasai tu..
maka lagi.. cikjan ni just nk tya anda sekalian lah..
belog cikjan ni baru direnovate..
adakah lebih comel begini?
tolong la bg idea yg bernas..

mentang2 la
berkurun lama kurasakan cintaku padamu
lagu sekejap.. berkurun lama xupdate apa2..
due to kebizian yg sgtlah tak boleh handle..
sampai nk pos hadia pada yg mng contest pun lambat ya rabbi..

pada semua.. korang jgn la serik dan segan silu pula
untuk men'join'nya pada next time ya...
jutaan dan ribuan terima kasehlah..
kerana menunggu dgn sobbarr.. 

akhir kata dari saya
sokong lah saya..

sekian terima kaseh..
:)





Monday, March 7, 2011

RALAT

salam semua..

 kepada yg dah bg alamat cikjan akn pos harini jugak.. pada yg xbg alamat sampai sekarang.. punyalah sekian lama.. cikjan anggap korang xberminat la dgn hadiah misteri cikjan.. maaf atas keterlambatan memberi hadiah.. cikjan menajd bz secara tiba2.. maaf dipinta sekali lagi..

 sekian terima kasih...

PS: short entry utk pemenang contest hari tu..




Thursday, January 27, 2011

Dauspozi Dan CNY Blog List

salam semua yg kiut miut..
mula la tuh.. nak bodek2..
;D

takde pape pun.. cuma tadi.
cikjan berblogwalking..
lalu diri ini terjumpa satu blog yang bernama


cam familiar jerr..
ermmm...

lalu terdetik la nk join bloglist utk CNY neh..
senang jer nk join..
just.. ucap.. 
SELAMAT TAHUN BARU CINA
UNTUK MEREKA YANG BERBANGSA CINA
dan follow arahan berikutnya..



senang je kan?
apa kata korang join skali..
gud luck..
;D



Wednesday, January 26, 2011

cikjan join contest ;)

salam semua yang dikasihi, dihormati,disanjungi,...
(ayat bodek neh!)

di hari yang mulia ini
cikjan ada satu hajat besar ke kecik eh..
takde la besar sangat...
err... camna nk cakap eh..
kiranya memerlukan bantuan anda yang budiman lah..

macam ni..
ok straight to the point jer..

cikjan memerlukan pertolongan anda untuk like 
pic cikjan yg xseberapa sgt neh...
(senafas je pheww!)
untuk contest moment to be remember..
hadiahnya sepersalinan shaws..
patik kepingin sgt nk menang mottorrr
contest neh..

tapi sebelum tu..
korang kena la like page

tuan tanah dulu

cikjan memperjuangkan pic neh


kalau anda rasa cikjan layak menang.. AFUNDI la cikjan
sekian terima kasih..





p/s: bulan Feb ni cikjan akan adakan
contest di Facebook cikjan..
pada yang belum dapat hadiah sponsor dan misteri
diminta bersabar sekejap ya..
cikjan tgh compile address untuk 
pos sekali harung..
jasa korang tidak mampu patik membalasnya..
;D

Tuesday, January 25, 2011

teaser dulu~


Ini teaser dulu~
percutian di Krabi..
pegi phi phi island..
best island ever.. 
:)

segala bajet travel..
recommendation hotel, food n packages
akan diceritakan kemudian hari.. 

sebarang pertanyaan dan maklumat
lanjut boleh drop komen here ya..

skema pula si cikjan neh..

;P


khas tuk mereka yg minat futsal

MAD DEAL OF THE DAY - RM70 OF FUTSAL




haaaa.. apa lagi.. marilah ramai2
kita baca selanjutnya

fasha jejai berpisah?

salam semua..

pagi2 lagi dah sibuk pasal ni..

hai cikjan.. awak ni kerjanya berniaga on9..
bukan buat gosip on9..

haishhh... tapi xpe.. cikjan nk jugak
bergosip sekali sekala..

mungkin ada yg tau dan jugak yg tidak tau..
harini muka depan Metro
kuar cite pasal jejai dan fasha dah break..

haritu.. tup.. tup.. dgr dah nk kawen..
tetiba plak dah break..

hmmm.. 

bg cikjan dalam hidup ni
semuanya tak pasti.. kita
hanya merancang..
Allah jua yg menentukan..

Apa pulak kata korang?

Nora bukan dalang
sumber myMetro

Nak baca lagi?
boleh tgk di  myMetro



nuffnang said WTF?

salam semua..

oh! bia betik.. 
Nuffnang berkata WTF didalam iklan beliau?
iyaa.. betul.. cikjan tak tipu la..
kalau tak percaya korang tgk sendiri
di Nuffnang ni..


haa.. kan? betui x?
cikjan tamau cakap lebey2.. 
korang bace je la..
hehehehe..
mungkin ramai yg da tau..
sesaja cikjan nk prank pada yg belum tau..
maklum la baru nk update blog..
:D

ampun kan kami penunggu gua..
:P


Friday, January 21, 2011

Milo kegemaran saya

Minum milo anda jadi
sehat dan kuat

penah dgr kan lagu milo neh.. 
dari kecik2 sampai la
sekarang.. konsep dia still sehat to kids..
:)

fakta yg korang perlu tau..
penggemar milo tegar di Malaysia ni 
ialah kamu.. ya kamu yg baca belog ni..
juga saya.. pemilik belog ni..
;D

kenapa milo best? boleh korang bgtau cikjan x?
sebab dia MILO.. sebab tu best..
nk2 pulak sekarang ni milo adakan
contest.. ahaaa.. 

tarikh tutupnya adalah pada 9 mac 2011..
Nak join?





Thursday, January 20, 2011

bajet travel ke Khlong Hae, Floating Market

salam semua..

sawasdee.. aicehhh..
nk blagak ckp siam plak..

ye.. ye.. cikjan nk bercerita pasal 
pengalaman la neh.. 

pernah x sape2 kat sini pergi
floating market, hatyai?
bukan di bangkok tu.. tetapi di hatyai je..
dekat je bagi mereka yg dok utara la..
xpenah pegi boleh baca lagi..
dah penah pegi? baca la jugak..
:P

memula masuk pintu gerbang.. fewitt.. awekk.. :P

sini cikjan ada la jugak pengalaman pergi ke sana
nk share kat semua..
taraaaaa.... ;)

sebelum tu ada syarat dulu...

syarat pertama nak pegi adalah...
kena minat.. xminat ada duit pun xley pegi la.. kang
pegi jugak buat muka muncung.. huduh.. :D

kedua.. hendaklah mempunyai sedikit wang poket..
dah nk jalan2.. takan free plak.. :P

ketiga.. haruslah ada border pass bg mereka yg tinggal
area perlis, kedah,perak dan kelantan.. negeri sempadan laa..
yg xde buat ja passport.. RM100 utk 2 taun..

tu je sarat2nya.. dah boleh pegi..hehehe..

sisa bihun sup dalam tempurung

makan kat sini semua best.. boleh dikatakan 95% semuanya halal..
sedap.. murah.. senang.. mana mau cari
pegi tempat org nk cari makan murah halal dan of coz sedap.. ;)
standard harga RM2 je.. 


awek berdating.. ehem.. ini sudah halal aaaa.. ;)

tengah2 makan boleh pulak lepak ditepi tgk view.. best.. disamping
ada show traditional thai opera camtu la.. sini.. penjual2 semua
dress up ala2 zaman 60an.. dgn pakaian tradisional mereka..
bukan jual makanan je.. baju, kasut semua ada la.. souvenier pun ada.. pasti.. 

peniaga menjual makanan standard price RM2


floating market sini beza sket ngn bangkok.. sampan dorang ni
parking di pinggiran ja.. takde yg bergerak pun.. tapi ok la..ada inisiatif tuk tarik
pelancong.. lagi2 dari mesia.. ramai sungguh..

air kelapa dalam buluh RM2
ok.. ini auntie jual air dalam bekas buluh.. 
bia cikjan cite sket..cikjan ada beli air kat situ.. pastu..
 cikjan punya tunggu la kat situ...siap minum sampai
habis..ingat nk kena return balik gelas buluh tu.. sekali makcik tu cakap.. 

"dik, boleh bawak balik"

ok cikjan dah translate pada awak2 semua dlm BM.. 
seb baik aku paham.. cikjan bermonolog
dalam hati.. apa punya murah la..


khlong hae ataupun floating market

oh.. lupa nk bgtau kat korang..
perjalanan dari kangar perlis ke haytai floating market ada..la..
dalam lebih kurang sejam camtu.. yess.. sgt dekat..
on dat day pun kitorang pegi pagi balik petang..
satu hari je da boleh melancong luar negeri. 
psssttt.. perjalanan ku itu dengan menaiki myvi ye.. 
:P

bajet lawa makcik neh.. tp view blakang mmg lawa. ;)
bajet tips

haritu kitorang pergi bertiga..
minyak keta = RM 30 saja lebih2 sket.. sorang sploh tong tong..
makan = RM10 setiap sorang.. boleh makan 5 jenis.. kenyang gila..!
haa.. tu je kot.. modal ke floating market
dengan bajet termurah..
tapi best xhengat..
kalau nk beli sourvenier korang bawak la
dalam RM100 pun da lumayan.. 
x percaya jom try..
:)

p/s: boleh tya je cikjan bila2 masa kalau nk jenjalan.. just roger.. ewahh.. ;)

Pemenag pencarian blogger utk di sponsor

First of all..
maaf diatas kekhilafan ku..

maaf atas kekurangan cikjan ini..
untuk next pencarian blogger disponsor..
cikjan akan perbaiki salah dan silap cikjan ini..

sob.. sob.. sob..
okay kat sini
cikjan nk attach keputusan
berdasarkan pool..

pemenangnya ialah


blogger

TAHNIAH!

dalam masa dua hari..
pool ni sekejap je..
sebabnya.. cikjan rasa bersalah pada
blogger2 yang tercalon..
susa nk buat keputusan..

hadiah akan dipos selepas
pembawa_wacana email add
pada cikjan ya..

untuk yg lain..
diriku mohon ampun dan maap
lapan juta kali pada dirimu..

oleh itu
cikjan akan bg hadiah misteri
bagi memujuk kamu2 sekalian
wahai pencalon2 sekalian..

plis msg cikjan add korang ya..
cikjan akan bercuti 4 hari..
after balik dari krabi
kita story lg..
mungkin hadiah misteri dari Krabi..

okay..?


tunggu hadiah misteri dari cikjan ya

dan 

kamu menang mottorrr..
eh! bukan menang Purse LV jer.. jerr?
:D



Wednesday, January 19, 2011

review: peserta contest snap win rawk

U snap U win U rawk

yes.. ini pasal contest yg sedang berlangsung 

syaratnya seperti 
dalam entri 

bukan apa..bg korang yg ada akaun fb 
boleh like pic peserta disitu
yang mana korang rasa deserve menang
ke korang pun nk join jugak?
aci x?
:P

tarikh tutup: 31 januari. 2011

para2 peserta contest





sokonglah mereka
sepertimana anda menyokong belog cikjan
;D





Tuesday, January 18, 2011

Sale@Butikpinkku


Salam para hadirin sekalian..
terutama sekali pada yg berhijab..

cikjan nk bgtau korang.. haaaa.. kalau korang minat
dengan shawl dan tgh berniat nk membeli shawl.. 
boleh la pegi ke butikpinkku

FYI, cewah.. cikjan suka membeli disni.. owner dia cik fara..
beliau sgt cumil dan outstanding.. serta superunderstanding..
 ya jadilah customer beliau 
kerana..


SATU beliau selalu mengadakan SALE.. 
DUA untung membeli dengan harga SALE.. 
TIGA beliau juga peniaga berdaftar tau.. 

so mmg tiada raguku untukmu la..
selamat bershopping.. 
;)



Monday, January 17, 2011

Review : free header.. :)

salam kawan2
ahaa..
ada nampak sumthing yg lain kah di belog cikjan?

ya.. perati betul2.. tilik betul2.. kalau xnampak tu..
maknanya.. ehem3.. 
:P

ok. sebenaqnya disini cikjan nk bg kredit
kepada pendesignnya..
baru je mintak pagi tadi header free..
tup2.. malam da dapat..

trima kaseh pada 

jasamu dikenang..
sementara nk dapat header yg diorder (berbayar.. ceh..)
maka.. cikjan akan pakai ini dulu..

kalau korang pun nak.. 
apakata korang pun mintak juga kat
beliau..



sekian utk malam ni..
:D


Erin & Elia : 1st Combined Giveaway (FCG)


STICKY POST

 
Erin & Elia : 1st Combined Giveaway (FCG)
Tarikh ttutup 4 feb 2011 ni tau
jam 11.59 pm.

Marilah kita join beramai2..
Cikjan pun nk join neh
sila klik ok.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...