Followers

Sunday, January 16, 2011

mencari blogger utk disponsor contest.. :)

salam semua..

sebenarnya cikjan masih baru dalam dunia berblogging neh.. 
kat sini cikjan nk bgtau korang semua..
ya... korang. ..blogger2 baru mahupun lama..
ada sesapa trigin nk wat contest dalam masa terdekat x?
kalau ada boleh drop comment sini ya..

cikjan bukan apa.. disamping jadi sponsor.. cikjan nk juga blog ini lebih dikenali..
ini seriyesss.. (wonderpet sekejap..) betul..ikhlas disini kukatakan utkmu
wahai blogger yg kreatif..

sarat2nya ialah:
(baca dgn intonasi seorg announcer ya..)

SATU cikjan akan mensponsor kan sebijik purse LV replica ok.. original
i xmampu la.. imitation jer k.. ;) boleh pakai sendiri dgn penuh bergaya..
purse ni last piece.. so nak bg je kat korag2.. 
cantik.. cun.. siap dalam box lagi.. mmg pergh la..(ayat2 mengayat)

DUA. contest ke giveaway ke.. xkesah la.. apa yg korang nk wat..
janji ianya meningkatkan lagi rating follower patik disini.. pleeaseee.. 
trima kaseh patik dahulukan..

TIGA. ya itu saja saratnya.. sesapa yg sudi.. sudikan lah
dirimu itu memberi komen yg teramat la kreatif disini..
seandainya korang tersgt lah kreatif x hengat..
maka cikjan akn mensponser korang laa..

 ke korang nk request adiah plus2 utk diri korang yg teramat kreatif itu? kan? 
hmm.. biar cikjan pk hadiah kreatif apakah bakal menjadi milik korang juga ya.. :)

haaa.. kejap.. tetiba terdapat idea plak.. apa kata semasa korang drop komen..
komen korang mestilah berbau ayt begini.. berbau jee k.. berbau mcm lain pun xpe just contoh kreatif cikjan bg kat korang ;)

contoh cikjan yg bajet kreatip.. :P

"saya yakin cikjan.. saya akan pastikan cikjan mendapat follower yg kelapan juta"
"ya.. blogger macam cikjan la harapan kami!"
ataupun
"cikjan pilih je la saya cikjan..."
atau jugak
"saya AFUNDI cikjan"

tarikh ajal pencarian:
bila2 masa dari sekarang sampai dah jumpa
korang ya! korang yg kreatif  ;)

Maka.. cikjan akhiri ucapan ini dgn 
ucapan terima kasih dan wasalam.. 

(ya saya sgt skema dan kreatif)
:P

p/s: amik kaca buat cermen
sudah baca harap komen  
;P




update: sudah closed. ;)




22 comments:

farasakura said...

cik jan! jom kita partner ! yeahh saya berminat jugak nih :)

Henry Zackery said...

kontes mcm mane nie ??

Cikjan said...

fara minat eh? ok bg cikjan masa sket k. :P
nk pilih2 sket.. hehehe..

henry.. contest apa pun xpe.. it's win2 situation.. korang wat contest cikjan sponsor hadiah.. tapi dalam syrat contest korang tu mesti bg kredit sket kat cikjan.. sponsor meh.. cthnya.. dorang mesti follow cikjan utk join contest korang.. a'aa.. no SX n SG jer.. :P

suzeesam said...

nak jugak..nak jugak...nak join bole..saye ppun nak interframe hahahahah....follow my blog at http://nikmatkecantikan-suzeesam.blogspot.com

nelly said...

sala .
nely folo n tag u : http://nellythestrange.blogspot.com/2011/01/giveaway-pertama-blog-sembang-hari-hari.html

jom . tamat tempoh ari ni ..
=)

biskut said...

nih kira nak wat contest lar nih...hurmm..teruskan.

gud luck cikjan

Cikjan said...

suzee.. hehe.. bole2...
nelly.. thank's
biskut.. trima kasey k..
:)

CIK TOM said...

good luck ye dlm pencarian!
cik tom nak join tp busy la plk tgh kursus...huhu :)

Cikjan said...

tq ciktom for your support.. ;)

ayietouch photography said...

bestnye kalo pndi buat smua2 tu....apekan daye,i'm a newbie....xpelah,dpt msuk contest tu nnti dh ok dh.....gud luck cikjan....

Cikjan said...

xpe ayie.. kita sama2 newbie.. amik xperience dgn join contest pun dah sgt hebat bg cikjan.. ;)

AiMaN said...

kt blog atok ada contest..klu nk sponsor pun boley..nk tumpang jd femes pn boley..ni blog atok

http://petuakitasemua.blogspot.com/

klu rajin..leh email je di

aimanwhd@yahoo.com..

nk senang contact..cari di facebook ye..

Cikjan said...

trima kaseh atok.. atok ni agak sempoi.. ;)

AiMaN said...

hahaha..ok je..mmg da nk abis pun..tp boleh je atok ltk link ke blog cikjan kt atas tu..di ruangan blog pilihan atok..selama-lamanya..hahhaha..klau setuju la..xpun, klu pndai buat banner..cikjan blh la ltk banner cikjan kt blog atok..

Cikjan said...

stuju sgt la tu atok.. err.. soalan.. cmna nk buat banner eh? (T_T) newbie la katakan.. :P

cikanna said...

salam kenal,baru je post n3 GA..

melepas la peluang nak dapat sponsor ni..
jom la join GA saya..

Cikjan said...

ala.. ye ke? okey nanti cikjan join cikanna k.. tq.. ;)

Pembawa_Wacana said...

Cik Jan, aku ade buat kuiz mesra blogger nih... setakat ni hadiah dier aku tolong promotekan belog die jer... haaaa.. hadiah dari CikJan la yang saye carik!! LV gitu... aku terpikir kalu nak buat contest kene jadi follower kat aku dan CikJan punyer belog...ok? Hehe... Kompem follower Cikjan pun naik kan? :D

Cikjan said...

pembawa wacana.. kreatif2.. hinss.. hinss.. sabaq cikjan.. hehehe.. pada semua.. sok cikjan akan update entri.. cikjan akn tag korang yg berminat utk disponsor.. so pastu vote la.. vote byk org tu la cikjan sponsor.. tanpa ragu2 lagi.. :)

CinderLaLa said...

Cik Jannnnnn comeyyyy......Cik Jan mmg terbaek rely da debom! konfem blog Cik Jan akan femes pas ni =) Sy nak jugak.... MMg teringin nak buat contest....dpt naik kn rating follower blog masing2 kn... ^_^

AROL DSHW said...

Seperti orang mengantuk, disorongkan bantal. Orang yang mengantuk tue Arol, dan yang baik hati menyorongkan bantal ialah CikJan. Wah! Memang kenalah tue kan? Serasi bersama. Ops! Terlebih sudah. Haha. :D

Niat di hati nie memang dah lama nak buat giveaway. Tapi al-maklumlah, budak lepasan SPM yang tanam strawberi kat rumah, hanya mampu berdoa duit sejuta turun dari langit. Nanti boleh buat giveaway, setiap pemenang dapat RM1000. Tak ke gempak tue? Hehe. :D

Okaylah. Kita straight to the point. Weh CikJan! Bak sini purse LV tue! Amboi! Terkasar pulak. :D Beginilah CikJan, kita sesama manusia memang elok saling bantu-membantu. Apa kata CikJan bagi jek purse LV tue kat Arol (abaikan orang lain hehe), insyallah Arol akan bantu CikJan untuk meningkatkan bilangan follower dan trafik. Tapi, Arol tak janji 100% tau! Takut pulak nanti CikJan saman Arol 2 juta (mampus aku kena cari duit).

Nak katakan blog Arol nie famous, taklah. Follower pun baru seciput jek. Tapi Arol rajin join contest dan giveaway. So, insyallah klu Arol anjurkan giveaway, ramai kot yang nak join.

Tak habis lagi. Kalau CikJan sudi nak sponsor giveaway Arol, maka Arol pun akan sudi untuk share ilmu2 dan tips2 blogging yg Arol ada. Tapi kalau CikJan tak nak sponsor, takpe. Arol tetap boleh share ilmu2 dan tips2 yang Arol ada kalau CikJan berminat nak tahu.

Panjang gila komen Arol? Dah taip, post jelah. Bazir pulak klu delete kan?

Kesimpulannya ialah OMG TERKEJUT TENGOK BLOGLIST CIKJAN. Dua-dua blog Arol ada kat situ. Ehem! CikJan nie secret admire Arol ke? HAHAHA. :D

P/S:
Naik motor terlanggar bonggol,
Amacam kreatif tak komen Arol?

Cikjan said...

cinderlala.. maseh2.. kreatif ada disitu..
arol.. hahaha.. dush3.. cikjan kena smash skali pasai peminat misteri neh.. sgt kreatif na.. :)
ok mlm ni cikjan akan update entri vote pool ha.. vote la sapa yg korang rasa layak.. tunggu dalam beberapa minit ja lg.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...